Rio de Janeiro

Rio de Janeiro är Brasiliens näst största stad och har cirka 7 miljoner invånare och är kanske mest känd för sin karneval och sockertoppen. Men här kommer några anledningar till att man bör besöka Rio.
⦁ Cristo Redentor, Ett av landets mest kända landmärken är Jesusstatyn i Rio och att åka upp till Corcovado och se denna tillsammans med en helt gudomlig utsikt över staden är ett måste. Man kan faktiskt åka ända upp till toppen av statyn och sticka ut sitt eget huvud genom statyns huvud.
⦁ Lapa, I denna stadsdel i Rio är det fest från tidig kväll ända in på morgontimmarna och är finner man några av stadens coolaste klubbar och det är verkligen fest överallt. På klubbarna, på gatorna och på taken. Här samlas stadens medelklass och musiker tillsammans med turister och festar natten lång.
⦁ Karnevalen, Världen mest kända och den absolut största karneval är den i Rio. Startskottet för karnevalen är på fredagen som infaller före askonsdagen och håller sedan igång till just askonsdagen. Cirka 2 miljoner människor besöker karnevalen dagligen och det är fest dygnet runt.
⦁ Favela, Stadens favelas är ökända tack vare sin droghandel, fattigdom och sin höga brottslighet och vissa av dessa bör man såklart undvika som turist, men samtidigt är det här man finner det riktiga och genuina Rio och det finns ett par som är lite säkrare att besöka än andra och det är Tavares Bastos och Vidigal.
⦁ Ipanema, detta är en vacker sandstrand och samtidigt en trendig stadsdel och är dessutom en av Rios bästa shoppingområde. Här är en blandning av lokala butiker och exklusiva sådana.
⦁ Copacabana, även detta är en stadsdel i Rio och är väl mest känd för sin fyra kilometer långa sandstrand och åker man till Rio så bör man ha besökt stranden.