New York

Med sina drygt 8 miljoner invånare är New York den mest folkrikaste staden i USA och den är utsedd att vara en världsstad. Ett par av smeknamnen på staden är ”The Big Apple” och ”Staden som aldrig sover”.
Här är några sevärdheter att uppleva när man är här i New York:
⦁ Empire State Building, detta är en känd siluett för Manhattan och går inte att ta miste på. Byggnaden invigdes 1931 och stod som världens högsta byggnad i hela 42 år. Högst upp i byggnaden finns ett observationsdäck som har öppet varje dag och ger en otrolig utsikt över New York där man ser ut över hamnen och Frihetsgudinnan och Ellis Island och för att inte tala om Central Park. Det var även här som King Kong klättrade i filmen och detta är nog filmhistoriens mest kända byggnad.
⦁ Central Park, detta verkligen en oas som ligger mitt i den stora staden New York. När man kommer in i den här parken så glömmer man bort att man faktiskt är i en av världens största städer. Här finner du lummiga skogspartier, gröna härliga ängar, sjöar och till och med ett zoo. Även detta är en stor film plats och central park har varit med i över 200 filmer och har haft uppträdanden på sin scen av bland andra Bruce Springsteen, Elton John och även påven Johannes Paulus II som haft mässa här i parken.
⦁ Frihetsgudinnan, detta är nog kanske världens mest kända staty och står ute på Liberty Island i New York. Den är en gåva från Frankrike och invigdes 1886.
⦁ Flatiron Building, heter egentligen The Fuller Building och ligger i en triangelformad korsning i New York. Den blev färdig 1902 och var då faktiskt världens högsta byggnad. Själva huset är också triangelformat och kallas även för strykjärnet. Byggnaden är en av de första byggnader som hade stålskelett och är en av de allra första skyskraporna.