Sydney

Staden grundades 1788 av Arthur Phillip i Sydney Cove och är den första brittiska kolonin i Australien. Staden rankas högt i världsstadsrankingen och har ofta stått som värd för olika stora idrottsevenemang så som olympiska spelen, här finner man en rad sevärdheter och här nedan kan man se några man inte bör missa på plats i Sydney.
⦁ Operahuset, detta är väl förmodligen Sydneys absolut mest kända landmärke och kan ett av världens. Byggnaden invigdes inte förens 1973 trots att den beställdes redan 1955. Den är byggd av mer än 1 miljon glaserade och vita kakelplattor som faktiskt kommer från Sverige. Taket för tankarna till ett segel och med tanken på platsen i hamnen så passar det som handen i handsken.
⦁ Sydney Harbour Bridge, denna enorma bro är en förbindelse mellan shoppingkvarteren i Sydneys centrala del och ett bostads och affärsområde vid Sydney Harbour. Bron har blivit en stor turistattraktion och kallas för ”galgen” tack vare sin bågform. Normalt sträcker sig bågen 134 meter över havsytan men när det är väldigt varmt ute så expanderar stålet vilket i sin tur gör att bron höjer sig ytterligare 2 centimeter.
⦁ Sydney Town Hall, mitt i Sydneys hjärta står denna vackra sandstensbyggnad vid namn Sydney Town Hall. Den har blivit ett landmärke med sitt höga klocktorn och de som bor i Sydney använder dess trappa för en mötesplats när man bestämt möte med någon. I närheten finns även huset Queen Victoria Building och även katedralen St. Andrews finns alldeles intill.
⦁ Royal Botanic Gardens, i Sydney finns det tre offentliga och stora botaniska trädgårdar och denna ligger mest centralt i staden och har dessutom öppet varje dag. Parken är en underbar plats att vandra i och har avkopplande vattenanläggningar, härlig grönska och underbara växthus. Parken öppnade 1816 och har under dessa år samlat på sig en uppsjö med olika sorters plantor.
⦁ Bondi Beach, detta är en förort till Sydney och är väl mest känd för sin badstrand som ser ut som en hästsko. Stranden är cirka 800 meter lång och har sedan 1880 talet varit Australiens mest kända strand, detta till trots att det ansågs olämpligt för andra än straffånge eller annan person med låg status att bada i havet dagtid för sina strömmar och djurliv i vattnet. Det har även gjorts en del tv serier från området och stranden är väl värt ett besök om man är i Sydney även om man väljer att inte bada.