Tokyo

Tokyo som är huvudstad i Japan och har runt 36 miljoner invånare och betyder egentligen den östra huvudstaden. Staden är hemvist för flera stora multinationella företag som Sony, Honda och Mitsubishi. Här kommer lite stadsdelar i Tokyo och vad man hittar där.
⦁ Shibuya, detta är Tokyos shopping och underhållningscentrum. Här är det fullt med blinkande reklamskyltar i neon och sägs vara Tokyos motsvarighet till USA:s Times Square. Filmen Lost in Translation spelas bland annat in här. Vid Hachiko Exit finns dessutom en staty som föreställer hunden Hachiko som var så trofast mot sin husse och som även blivit filmatiserad.
⦁ Akihabara, Ett mangacentrum som är elektroniktätt. Först var stadsdelen känt som ett centrum för Tokyos elektronik men under senare tid har den omåttligt populära mangakulturen växt fram här. Här kan du gå på ett café och läsa en manga serie eller i en butik se ett uppträdande av popgrupper i anime tema. Dessutom ligger ett enormt stort varuhus vid namn Yodobashi Camera där du hittar all sorts elektronik som du någonsin kunnat drömma om.
⦁ Harajuku, här finner man de hippa och unga Tokyoborna och det sägs att det är härifrån alla trender startar. Ta en promenad längs Takeshita Dori så ser man ett virrvarr av människor av olika slag och det är stor chans att stöta på cosplayers här, detta är personen som klätt ut sig till animerade figurer eller så kan man stöta på gothic lolitas. Det finns massor av lokala designers här och dessutom många fina second hand butiker.
⦁ Shinjuku, här hittar man skyskrapor, neonljus och barnförbjudet. Dagtid är det ett underbart shoppingområde med flera köpcenter och på nattetid så kan man uppleva en massa med underliga nattklubbar och barer av olika slag. Både extrema och mera oskyldiga.
⦁ Ginza, kanske den mest kända delen av Tokyo och här kan man shoppa loss bland otaliga lyxmärken och butiker. Här finner man stora varuhus med designerkläder och området är också proppat med cocktailbarer och utmärkta restauranger. Dessutom är stadsdelen känd för sin teater Kabukiza som är huvudscen för dramaformen kabuki.

Hong Kong

Detta är en myllrande stad som verkligen lockar turister från alla håll i världen. Hong Kong har befäst sin plats som ett center för ekonomin och här bjuds man på skyskrapor och härlig shopping med en mix av en spännande och annorlunda kultur. Det finns massor att uppleva i staden men här kommer några ställen man inte bör missa.
⦁ Mong Kok, detta område finns faktiskt med i Guiness Rekordbok som det mest folktätaste och mest trafikerade område. Varför ska man då hit? Jo det finns massor av små affärer och restauranger överallt och man träffar massor med härliga människor och att bara strosa runt här en hel dag är en upplevelse man sällan glömmer.
⦁ Disneyland, ja det finns faktiskt ett sådant här med och har man barnen med sig så är det i stort sett ett måste. Det är billigare än de andra temaparkerna och det är inte jätteköer.
⦁ Lantau Island och Tian Tian Buddha, detta är en dagsutflykt man bör göra, här möts man av grönska, frisk luft, stränder som ligger enskilt och byar som är traditionella. Dessutom kan man se den otroliga buddha statyn Tian Tian Buddha här som är hela 34 meter hög. Det är även här som Disneyland ligger.
⦁ Victoria Peak, Är du ett utsiktsfan? Ja då ska du åka till Victoria Peak. Från dess topp kan man se hela Hong Kongs skyline och dess skyskrapor och högsta punkten ligger på inte mindre än 522 meter. För att ta sig till toppen så åker man en 125 år gammal spårvagn som är en klassiker och tar knappa 10 minuter och under resan gång så åker man längs underbara vyer.
⦁ Dragon´s Back, Vandringsleden Dragon´s Back är verkligen något för den som gillar vandring och här väntar en grönskande natur och underbara vyer. Denna vandringsled är en del av Hong Kong Trail som går från Victoria Peak till Big Wave Bay och sträcker sig över hela 8 vandringsleder.
⦁ Sky100 Hong Kong Observation Deck, härifrån nås man av en av de absolut bästa utsikterna i Hong Kong. Vad sägs om en 360 graders utsikt av Victoria Harbour och även Hong Kong skyline.
⦁ Tsim Sha Tsui, att ta en promenad längs med här är väldigt populärt framför allt hos turister, här får man en hel del shopping och stäcker sig mellan Hung Hom och det koloniala klocktornet. Längs med denna promenad ligger även Hong Kongs kulturella center och deras rymdmuseum och men får även en utsikt över Hong Kong skyline härifrån.