Marrakech

Vid atlasbergens fot ligger den marockanska staden Marrakech och detta är ett nav för muslimsk och berbisk kultur och konst. Detta är en stad för alla sinnen och är du på besök i staden så bör du besöka dessa platser.
⦁ Marrakechmuseet, detta museum ligger i det gamla Dar Menehbi palatset och här kan man se marockansk konst ända från det gamla antiken och framåt, här finns lokala historiska böcker, keramik och mynt.
⦁ Jemaa el Fnaa, här har du Marrakech marknadstorg som är historiskt, här finner man mat, souvenirer och kläder och beger man sig in i Medina som är gamla stan så kan man utforska alla labyrinter av traditionsenliga souker.
⦁ Bahiapalatset, ordet står för briljans och palatset byggdes för en speciell slav som sultanen gillade och var då ett av det absolut mest bländade palatsen och därav namnet.
⦁ Menaraträdgården, är väldigt vacker och ligger vid foten av atlasbergen och är en oas för turister och även lokalbor som vill söka sig bort från stadens sorl en stund.
⦁ Saadians krypta, Saadian gravarna är en storslagen krypta som byggdes på 1500 talet och här vilar alla de 66 medlemmar som var med i Saadians dynasti som var mellan 1524 och 1668.
⦁ Majorelleträdgårdarna, dessa trädgårdar av tropiskt slag är utsökta och är ett verk av en fransk konstnär vid namn Jacques Majorelles, det är också av hans namn som den bländande Majorelleblå färgen kommer som är i kontrast med grönskan.
⦁ Koutobiamoskén, detta kan nog vara Marrakech mest kända landmärke och den är hela 70 meter hög i minareten och den syns faktiskt flera kilometer bort. Det är dock bara muslimer som är välkomna in i moskén.
⦁ Toubkals nationalpark, knappa 6 mil söder om staden Marrakech ligger det högsta berget i Nordafrika vid namn Djebel Toubkal, berget och den lilla byn Imlil alldeles intill är verkligen värda ett besök.